fredag 17 oktober 2008

Första veckan: Välkommen till Kina!


Ja, tack så jävla mycket.

När jag landande på flygplatsen i Wuhan blev jag mött av den alltid lika trevliga Mr H (tyvärr är trevlig obehagligt nära korkad i hans fall). Orden "Welcome to China!" var de första han yttrade vilket ändå kändes som en ganska schysst öppning på den här vistelsen.

Ha ha ha, vad roligt det är att se tillbaks på sin egen naivitet (nej).

Mr H tog med mig för att äta, vilket var trevligt. "Traditional Chinese Restaurant" hette det. Vely nice tänkte jag (fel tänkt).
Jag har väl egentligen inget emot spindelväv, vanligtvis kan det ge schysst atmosfär iofs då oftast i skogen, men när den växer från bordet jag äter på blir min inställning delad (jag lär mig mycket om mig själv här). Kul grej också det här med kinesisk mat, jävligt gott alltså , särskilt idén med att all ma måste vara så stark att man inte känner smaken, tycker det blir extra rolig eftersom man envisas med att aldrig dricka till maten här (ok öl ibland). Nej nu ljuger jag, man brukar ju få ett shotglas fyllt med nykokat vatten för att släcka törsten (DET RÄCKER INTE!).

Sen kom vi fram till min lägenhet. Najz. I trappuppgången träffade jag en av de andra lärararna där som visst hade lite elever över som lagade mat, jag blev inbjuden att delta i festligheterna vilket var trevligt, jag skulle bara lägga av mig min packning i min lyxiga (HA!) trerummare. Mr H visade mig runt och förklarade hur duschen fungerade. Han förklarade dock inte till min förvåning varför det blev skoavtryck i dammet på golvet eller varför det var kackerlackor lite häroch var i lägenheten eller varför all tvättutrustning hade börjat mögla. Borde kanske ha frågat om det så här med facit i hand. Hade jag vetat om det hade jag nog frågat varför det luktade som om något hade dött i kylskåpet också (seriöst, jag var tvungen göra rent det i omgångar för att kunna stoppa kvälvningarna).

Sen gick jag till festen, den gick ut på att mata mig med dumplings. Konversationen gick väl ungefär så här.

- Would you like to eat dumplings?

-I just had dinner, but I can taste one or two.

*Två fulla skålar ställs fram framför mig, och jag smakar*

- You like?

- It's very nice but I don't think I can eat any more since I just hade dinner and I'm actually full.

-You should try.

*Jag smakar två till och känner hur jag håller på att sprängas*

-Thank you they were really good actually.

-You should have som more.

-Oh I'm sorry, don't get me wrong, I really liked them it's only that i just had dinner and I ate at the airport aswell so I full.

*Tystnad*

-Have some.

-Thank you but that's okay I just can't eat anymore.

*Tystnad*

-Try them.

-I already did but I can't eat anymore, I'm bursting.

*Tystnad*

-You should try some, soon they is cold.

-Well, thank you but...

osv.

Blev även under festen introducerad till undervisningen och hur jag skulle undervisa. Den introduktionen gick ut på att ge mig elevernas lärobok. Jag fick ett schema på söndagen.

Nästa inlägg kommer nog handla om själv undervisningen (den suger också).

4 kommentarer:

kæ'l sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
kæ'l sa...

Fan vad spännande.. Snart kan du döpa om bloggen till antingen "sitter.pa.ett.transfer fangelse.i.mongoliet.blogger.com eller bara deporterad.fran.kina.blogger.com" ska bli riktigt mysig läsning

All love - stay bitter

Carl

Unknown sa...

Blogga? Fan vad borgerligt. Men sådan är du.

Sen fattar jag inte varför du är så negativ? Försöker du bli som din idol? Jag har inte så kul så lägg ner storebrors drömmarna.

Puzz & kjam

reservoarhund sa...

Alltså, fab fab. Väl rutet, osv. Men mest fantastiskt är kanske att faktiskt se DIG blogga. Vad kommer härnäst - att starta den där elektroduon och få lira på Indigo? :)

Fortsätt gärna skriv, ffs! <3